Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

thomasx

Members
  • Posts

    80
  • Joined

  • Last visited

About thomasx

  • Birthday 03/30/1974

thomasx's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Hej, investerade i nya Skigo xc carbon tvåor. Kan inte riktigt skruva fast bakhjulen som jag upplever nyps fast. Ska det verkligen vara så? Och hur är rent allmänt rullmotståndet på Skigo jmf med exvis Elpex nummerserie?
  2. Teorin med att glidvalla är att belaget ska ta åt sig vallan (suga in). (Finns spalt-kilometer om det verkligen är så). Därför skall allt som inte sugit in BORT! För att få bort ALLT krävs en fin stålborste. För att återgå till något nytt och intressant igen: Debatten om stålborste som vi hade alldeles nyss var riktigt intressant! Några fler teorier om stålborstens vara eller icke vara?
  3. Bästa infot på länge på skidforum! :-) Skall testas!
  4. Kom igen nu folks! Alla är väl välkomna att tipsa här om dagens REA-tips, med eller utan reklam, så länge det är dagens REA-tips och inte pyramidrackarspel
  5. Jag kan inte se större skillnad. Fråga: Om det är blött bör man ju skickla med +. Intressant att veta exakt hur mycket man ska borsta efteråt. Har kuzmins borstar (de gamla, svarta, nylon och hssf). Hoppa över hssf? Gå på en tvåa red creek efter nylon?
  6. Stålsickling är inte så där enkelt som det låter på vissa på detta forum. Hack får jag alltid någonstans, vågor också. Men de går att skickla bort. Är ganska grovhänt med + sickeln dock ;-) Har sicklat minst 10 par skidor. Tänk om skidtillverkarna kunde komma med stålsicklade skidor från fabrik ;-)
  7. Är det så att det är materialet som ger en viss placering? Stålsicklat eller superduper-glid i sin ära, men är det inte ändå den största parametern hur bra tränad man är?
  8. Du får inte bort några repor med FP:n. Den kör du EFTER att du sicklat skidan med Kuzmin (+) eller (U).
  9. Nej! "Red creek stål fin-fin" borste spelar ingen roll vilket håll. Stråna går rakt ner. Det är PRIMATERIA stål fin fin borste som man kan köra åt motsatt håll några drag, enligt instruktion ovan.
  10. suga och suga - vallan jämnar ut ojämnheterna, så klart det finns valla där, men det betyder inte att skidan suger åt sig vallan. Kolla gärna in på primaterias hemsida för utförligare beskrivning (länk ngnstns i denna tråd)
  11. Usch, vilka stollar. Jag trodde att de visste att man åker klassiskt på ett vasalopp och det finns annat än bara GLID, nämligen FÄSTVALLA. Tur vi lever i informationsvärlden och valmöjligheternas värld! Lars-Erik, vi lär ses på spåren i Ormberget igen och träffar dig gärna privat. Helgens tävlingar visade sig också att en av mina barns skidor preppade med Kuz+borstar+rill gled MINST LIKA BRA som "landslagsvallade skidor". (Läs: såg ingen skillnad) Hehh, stack nog ut hakan lite för mkt - men tekniken i unga åldrar avgör nog mer än svindyra vallor :)
  12. Intressant, intressant! Dessa tre Peltonen var skidpar som var splirrans nya, kom direkt från Peltonen HK Sverige via min ÅF och har inte varit i butik alls. Och var ordentligt båtformade längs fram och bak. Nåväl, det var nog lite för mkt OFF-topic. Måste tacka alla i skidforum och speciellt Lars-Erik för att belyst detta faktum om stålsickling på skidor. Som skrivet ska man inte jämföra med landslaget som har oändliga resurser vad gäller val av skidpar, extremt duktiga vallare m m som vissa tror sig jämföra sig med. Har numera alla kuzmins sicklar + ett gäng red creek rillar för struktur och har även kompletterat med hans nya roterande borstar kopplade till vinkelslip för att få sista touchen. (Varning dock att man kan lätt bränna belaget om man det minsta står still med borsten) Skönt att slippa ett moment (dvs glidvallning, men toppning kan man nog göra ngngång), och fokusera sig på fästvallor istället som är en avgörande faktor i slutändan om man får bla glid (len känsla/bra släpp/suger lite) eller inte.
  13. Ang detta. Verkar som vissa tillverkare har lite konvexa belag??? Speciellt Peltonen. Alla tre peltonen paren jag sicklade till ungarna var besvärliga att få en jämn yta. Övriga märken jag sicklat, Fischer, Atomic och madshus var betydligt jämnare. Är det dålig fabriksslip eller har vissa "tänkt annorlunda" med båtformade skidor? :-)
×
×
  • Create New...