Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Olga

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Olga's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Collaborator
  • One Month Later
  • Week One Done
  • Dedicated Rare
  • First Post

Recent Badges

  1. Skigo gummitvåor årsmodell 2012 är ju legendariska för sin snabbhet. Dom åks det på för fullt i tävlingarna. Guldpar kallas det. Det är annars lätt att slipa bort hälften eller mer av gummit som trögar ned hjulen så går det undan, oavsett. Jag tror man får acceptera att prylarna utvecklas. Inte bara i snöåkning utan även i rullskidåkning. Jag tycker också om den blå förgen som matchar min hjälm.
  2. Dom gånger jag ramlat har det bara haft med instabilitet att göra, dvs bindningar monterade för långt bak. Inte att jag fastnat i någon sten. Det var det dummaste jag hört Skitester. På grund av i stabiliteten så brukat jag åka med ett ben längre fram än det andra. Det löser även problem med grus. att det var sådana idiotier som bakom detta kunde jag aldrig ana. My god! Var tog du din ingenjörsexamen?
  3. Moment of clarity som man brukar säga. Du har helt rätt.
  4. Jag kan ärligt säga att jag inte sett det du beskriver. Min erfarenhet är att det historiskt varit svårt att seeda upp sig på rullskidor, även om det varit möjligt. Rullskidseedning har alltid varit benhård, ofta minst ett led hårdare än på snö. Jag vet inte vilket rullskidlopp du tänker på som en led 5 åkare har klarat av att seeda sig till led 2 på? Passade du på att fråga i startbacken om personen som saxade seedat sig på rullskidor och vilket lopp? Det kan knappast vara alliansloppet eller klarälvsloppet, där alla som fått led 1-2 seedning varit starka snöåkare också. Mindre lopp har varit ännu svårare. Däremot finns det självklart alltid folk som inte matchar sin seedning på själva vasaloppet av en massa anledningar. Jag tycker det är bra att man kan seeda sig på sommaren, för att det är kul och motiverande. Och bra för sporten.
  5. Problemet är skapat av SSF som godkänt en mängd hjul med väldigt olika rullmotstånd för tävling på tvåor. Nu har det gått så långt att man försöker backa. De som kommer i kläm är alla motionärer som investerat tusentals kronor i SSF godkända hjul som inte längre är aktuella och som inte heller kan anmäla sig till tävlingsklass. Kan man bara seeda sig till led 3 i motionsklassen kan man nog inte kvala in i tävlingsklassen heller, som brukar vara begränsad till typ 100 åkare pga begränsat antal låneskidor. Huvuden bör rulla snabbare än blå hjul!
  6. Är inte problemet att vad som är tvåor är väldigt löst reglerat? Jag antar att Skimaterias blåa hjul fått klartecken för att de går som de rosa i 20C. Jag håller med andra tungviktare i tråden, har man breda höfter, D-kupa och bra tryck i stavarna så svampar gummihjul värre än wettex trasor.
  7. Körde man två lopp med många deltagare nära varandra i samma form fick man i princip samma poäng på tiondelen när, så systemet funkade bra. Saknar det också eftersom det seedade allt, inte bara vasaloppet..
  8. Det här är ingen ny modell. Det är den modell skidresultat.se använt i 10+ år. Han som drev siten lade ner i år och gissningsvis har han sålt systemet eller algoritmen till vasaloppet. Systemet var väldigt bra. Siten är borta nu men kolla internet timemachine om ni är nyfikna.
  9. https://www.facebook.com/share/PDubUo9XSxdiupjt/?mibextid=WC7FNe
  10. En fin testöversikt över rullmotstånd vid 20 grader. Rosa och blå identiska som nån skrev.
×
×
  • Create New...