Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

rible12

Members
  • Posts

    1,138
  • Joined

  • Last visited

rible12's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • First Post

Recent Badges

  1. Någon som vet hur man får tillbaka sina 50% av startvagiften? Dem lär ju inte bara betala tillbaka den utan att man ligger på...
  2. http://www.rullskidspecialisten.se/extrapriser.html Huselius Skidsport kör tokig REA på valla och vinterkläder!!
  3. Ja det stämmer' date=' åkte med dessa klumpar på fötterna i 8km... Kände mig lite lurad, visste väl inte bättre vid den tidpunkten, har sedan dess inte hittat något användningsområde för att kunna bedriva någon vettig träning med dem... Köp riktiga rullskidor och njut istället för att kånka på dessa blyklumpar som inte göra dig varken lyckligare, snyggare eller snabbare... Mina bortskänkes för en synnerligen billig peng.[/quote'] Det finns ju även varianter av modeller med lufthjul som istället fungerar som rullskidor och många tycker att de känns vingliga initialt men är man skidåkare tränar man istället vristerna bra och Wickström köpte mina demorullskidor (Powerslide X-Plorer) och var helt klart glatt överraskad. Han recenserar dem nog i sin bok. Mitt råd är. Ju mer vanlig motionär du är - välj modell med fast häl, typ skike eller powerslide nordic skates (finns säkert mer märken). Ju mer skidåkare du är - välj rullskidor av ngt slag. Gillar din slutkläm där, ju mer vanlig motionär du är - välj modell med fast häl, typ skike eller powerslide nordic skates (finns säkert mer märken). Ju mer skidåkare du är - välj rullskidor av ngt slag. Stämmer fint!
  4. Ja det stämmer, åkte med dessa klumpar på fötterna i 8km... Kände mig lite lurad, visste väl inte bättre vid den tidpunkten, har sedan dess inte hittat något användningsområde för att kunna bedriva någon vettig träning med dem... Köp riktiga rullskidor och njut istället för att kånka på dessa blyklumpar som inte göra dig varken lyckligare, snyggare eller snabbare... Mina bortskänkes för en synnerligen billig peng.
  5. Rullskidmannen har tagit fram en formel för omräkning av vikt: "När det gäller skierg så måste man ta hänsyn till kroppsvikten. En stor tung person kommer alltid ha fördel mot en liten lätt person. En formel som kan ge ett lite riktmärke är någonstans mellan 1,03-1,06*kg skillnad*min arbete ger ungefär hur långt man man bör komma om man ska kunna tävla mot varandra med olika vikt."
  6. Så var det även min tur att kliva in i gruppen Sub 18min på 5000m Skierg. 17:47 gjordes imorse... https://www.dropbox.com/s/7todww6ka6zn81y/2013-04-24%2007.35.50.jpg Magiskt! Kul med tävling på Söndag! nu kör vi!
  7. AndersH tack för ett synnerligen utförligt svar och jag är helt enig med dig att du är något stort på spåren där... Fixa ihop den där mätaren så ska jag gärna skicka skidor för analys...
  8. varför hålla på med krångliga hemma konstruktioner när man kan gå till en handlare med Eickermätare eller Skielector och få reda på informationen mycket smidiagare? :)
  9. Jag åkte på ett par 1,09/0,47/0,20 var väl ingen förutom lejonet2 som möjligtvis hade bättre gli än mig...fast med mitt spikefeste så var det en dröm... Fast det är ju egentligen tryckzonerna som är det intressanta, de finns ju höga skidor med fina tryckzoner för burkföre oxå...
  10. Nu finns det Seednings tabeller från 2007-2010 på följande länk: https://www.dropbox.com/sh/vn19y4v865bmrq3/yW1umB3zeo Har någon 2011, maila gärna! Tack M_Claesson för snabba puckar!
  11. Maila gärna alla ni har, så lägger jag ut dem med länk från min dropbox så kan alla gå in och ladda hem dem. rickardb@gmail.com
  12. Jag kommer vi lunch o hjälper till... :)
  13. Rullskidspecialisten.se Gå in på facebook och gilla: Snart 1000 likes, när vi nåt 1000 som gillar denna sida kör vi 20 % i hela webbutiken. Så dela detta så kommer ebjudandet fortare. 994 just nu, kom igen nu så tömmer vi webbbutiken när det är 20%. :)
  14. Vill bara lyfta fram Skistart och tacka för riktigt fin service och fantastiskt snabb leverans... Tack!
×
×
  • Create New...