Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

bjorn12

Members
  • Posts

    1,093
  • Joined

  • Last visited

bjorn12's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Håller med. Sprint är alltför ofta en tävling i att inte vurpa, inte bryta stavar eller inte bli trängd. Vem som är bäst får man inte alltid veta - vm-finalen för damer sist. Och vad tävlar man i egentligen, inte vem som är snabbast och inte vem som är uthålligast utan någon konstig blandning. Det var bättre när bara de 16 bästa gick vidare, och med bara 4 i varje heat. Jag tycker också att man skulle tävla på riktiga sprintdistanser, 15 sek, 30 sek, 1 min, 2 min, 4 min och 8 min, med ordentlig vila mellan och skilda banor på de kortare distanserna. Då skulle vi få specialister och riktig sprint.
  2. Allt finns redovisat i mina gamla trådar. Läs där.
  3. Det var bara kul att de urgamla second hand-skidorna gick så bra med lite sickling. De kostade ju trots allt 150 gånger mindre än ett nytt par.
  4. Jag testade många sicklade skidor och många vallade. Det sa mig att sicklade skidor gled bättre. Jag tror jag testade 29 olika par. Läs tråden.
  5. Det var ett antal år sedan jag skrev något på detta forum. Jag har fortsatt att testa skidor i skidtunneln i Torsby men inte kommit till fram något annat än det jag redovisat i ett antal trådar - stålsicklat går bättre än vallat i längden. Jag måste bara berätta om ett par skidor som jag kom över på en second hand i Karlstad för ett tag sedan. Det rör sig om ett par Kneissl, White star från 1987, märkta "stiff". De kostade mig 42,50 (halva priset på 85), inklusive bindning. Jag sicklade ner dem ordentligt med en ny kuzminsickel och jämförde med mina tio år gamla Fischer RCS, också stålsicklade. Kneisslskidorna hade något snabbare varvtider men också något snabbare tider i utförsbackarna. Så visst är stålsickling effektivt!
  6. Jag har Atomic skin tec, de gamla med magnetfäste, och de fäster på allt. Förlorar 1-2 minuter per mil i glid men det tar jag gärna när jag alltid har bra fäste.
  7. Vill du vara med i en frågesport med endast skidfrågor? En match i veckan med 6 frågor. Se adress i första inlägget.
  8. Vi kör fortfarande! 8-årsjubileum! En match i veckan.
  9. Mitt inlägg var ju ett uttryck över hur lite glidvalla rimligtvis borde påverka glidet sett i en helhet. Jämförelsen med stålsicklat hör ju inte hit i detta avseende. Nä' date=' precis det var det jag ville säga. Betr. smutsupptaget är det högst relevant att undersöka för att antingen avföra eller ha med det i den fortsatta jämförelsen. Fördelen med en sådan undersökning är att man kan lyfta ut den förutsatt att testet sker på skidor som i övrigt är lika vad gäller struktur, hårdhet, märke och åkare som står på dem.[/quote'] Har aldrig fått ihop det här med smutsupptaget riktigt. Gjorde ett test i tunneln med nyvallade skidor (körda 0 meter) och de förlorade mycket av glidet inom en kilometer för att efter 3 km inte förlora mycket alls. Jämförelseskidor var ett par stålsicklade som gått en halvmil. Skulle smutsupptaget ske nästan direkt, när skidorna är hala och nyvallade, och sedan nästan upphöra när de körs längre, om skidorna blivit smutsigare och ännu lättare borde ta upp mer smuts? Se "Björnglid i tunneln", 17 sep 2010.
  10. Har en ensam spelare i sista divisionen. Han behöver någon att spela med!
  11. Nu till jul kan det väl passa att gå med :)
  12. Synd att man inte kunde vara med, men det kanske blir en ny tur snart. Var inte värmen besvärande?
  13. Hade tänkt hänga med men har fått en förkylning så nu vete fasen. Kanske blir golf i stället :(
  14. bjorn12

    hovfjället

    Skulle tro att han använde benen också...
×
×
  • Create New...